Behaalde resultaten geven wél garantie voor de toekomst!

Vraag jij jezelf wel eens af hoe je terecht bent gekomen waar je nu bent? Veel mensen vragen zich dit nooit af. Zij Zijn bezig met vooruitkijken, doelen stellen, stappen zetten, plannen. Ze staan nooit stil bij waar ze nu zijn, genieten niet van het uitzicht. En kijken al helemaal niet achterom.

En dat is jammer. Als je wél stilstaat en achterom kijkt, naar de weg die je hebt afgelegd, kom je tot inzichten die je veel kunnen leren over jezelf. “Waarom is dat belangrijk? ” Denk je nu misschien. “Aan het verleden kan ik toch niks meer veranderen? Het gaat toch juist om de toekomst?”

“Behaalde resultaten in het verleden geven toch geen garantie voor de toekomst? “

Denkfout

En daar ontstaat jouw denkfout. Behaalde resultaten in het verleden kunnen namelijk zeker jouw toekomst bepalen! Want bekijk het eens anders: Je afgelegde pad, je leerpunten, de obstakels die je hebt overwonnen, de inzichten, feedback van mensen, de dromen en ambities, bereikte mijlpalen. Allemaal vertellen ze je iets over jouw karakter, uithoudingsvermogen en jouw persoonlijke ontwikkeling als mens.

Drijfveren en talenten

“Ja helder”, denk je nu. “Dat wist ik toch al? Maar wat kan ik daar dan mee?” Nou eigenlijk ligt ook dat voor de hand. De ambities die jij hebt, of je dromen, vertellen je namelijk iets over de redenen waarom je doet wat je doet (of wilt gaan doen). Dit noemen we ook wel jouw “drijfveren”. De manier waarop je zaken in het verleden hebt aangepakt, de feedback die je hebt gekregen van mensen, allemaal vertellen ze je iets over jouw talenten die je hebt ontwikkeld en ingezet om te komen waar je nu bent. Inzicht hierin kan je helpen om jezelf gericht persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen.

Persoonlijke ontwikkeling bepaalt jouw toekomst

De wereld om je heen verandert snel. Banen verdwijnen, nieuwe ontstaan. Jouw opleidingskennis veroudert snel. Er blijken andere factoren van belang te zijn voor jouw toekomstige succes. En die bestaan voor een belangrijk deel uit het vermogen om jezelf persoonlijk te blijven ontwikkelen.

Sta daarom vaker stil bij jezelf, en het pad dat je al hebt gelopen. Put energie en inspiratie uit oplossingen die je hebt bereikt in het verleden. Je versterkt er je zelfvertrouwen mee, je hebt jezelf en anderen immers bewezen, dat je al voor hetere vuren hebt gestaan. En je hebt bewezen dat je beschikt over durf en creativiteit om zaken tot een goed einde te brengen.

In deze tijd zijn snelheid en wendbaarheid de maatstaf. Maar af en toe stilstaan bij het verleden, en jouw reeds bereikte successen, inzichten en doelen geven je een kompas voor de toekomst.

Talentcoaching

Vind je het moeilijk om jouw unieke talenten te onderkennen? En zit jij zo in elkaar dat je geneigd bent altijd naar voren te kijken, en geen tijd te nemen om terug te blikken? Dan kan talentcoaching in combinatie met een talentdevelopment assessment een krachtig middel zijn.

Jouw ontwikkeling begint bij het ontdekken van je eigen persoonlijke kwaliteiten, en het gericht inzetten hiervan in je werk en leven. Op die manier vergroot je jouw zelfvertrouwen en kun je jezelf ontwikkelen en gaan uitblinken in het werk dat jij het aller leukste vindt, waar jij het allerbeste in bent, en wat de meeste waarde toevoegt aan jouw omgeving.

Kijk dus eens terug op het verleden, want als het je lukt om jouw unieke talenten te ontwikkelen, en van daaruit te werken en te leven, dan ben je verzekerd van een gouden toekomst!

>>> Wil jij ondersteuning bij jouw persoonlijke ontwikkeling? Kijk hier voor het coachingsprogramma voor professionals.

Deel deze post via:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Ook interessant: