Mijn achtergrond

Mijn juridische masteropleiding rondde ik af aan de Erasmus Universiteit. In de daaropvolgende 25 jaar werkte ik als HR manager en ontwikkelde ik mezelf verder in strategisch HRM, coaching en bedrijfskunde. Sinds 2012 ben ik NOLOC Erkend Loopbaanprofessional en gekwalificeerd assessor voor het afnemen van diverse persoonlijkheid- en psychologische vragenlijsten voor selectie- en ontwikkel assessments.

Mijn bedrijf inTouch HRM

Sinds 2011 werk ik vanuit mijn bedrijf inTouch HRM als manager a.i. en adviseur/coach op het gebied van leiderschaps-, team- en organisatie ontwikkeling.  Daarnaast schrijf ik artikelen over leiderschap en ontwikkeling, en draag op die manier bij aan kennis en inspiratie op dit vlak.

Mijn klanten zijn veelal directie- of managementteams in organisaties binnen zakelijke dienstverlening, logistiek, techniek, bouw & installatie, zorg, onderwijs, kinderopvang, dierenwelzijn (nonprofit) en overheid. En voor diverse brancheverenigingen en opleidingsfondsen verzorg ik individuele loopbaan- en persoonlijke ontwikkelingstrajecten.  Een aantal klantreferenties zijn te lezen op deze website.

Met op maat ontwikkelde trajecten draag ik bij aan plezierig samenwerken met resultaat en maak ik écht verschil in hoe mensen binnen organisaties werken. Vanuit een gedegen HR visie ontwikkel ik samen met directie- en management teams een werkomgeving waarin talent de ruimte krijgt en waarin mensen zinvol kunnen bijdragen. Ik help voorkomen dat goede medewerkers vastlopen en geef organisaties en leidinggevenden houvast om werkgeluk en resultaat te bereiken in hun team én in hun eigen leiderschapsrol.

Uit mijn ondernemerschap haal ik veel persoonlijke voldoening. Het vraagt uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen. Ik heb als ondernemer echt persoonlijk leiderschap leren ontwikkelen. Vooral door keuzes te maken in waar ik voor wil staan en met wie ik me wil verbinden. In mijn interim rol ben ik regelmatig sparringpartner van directie – en managementteams, waar we elkaar vaak op visie en ondernemerschap vinden.

Petra Otten, eigenaar van inTouch HRM, is partner van organisaties en professionals. Samen met haar klanten en met gespecialiseerde partners bouwt zij aan organisaties waarin mensen hun talent kunnen ontwikkelen, en waarin teams optimaal en met plezier kunnen werken en presteren. Zij bereikt dit door inzet van coaching, training en HR consultancy.

Missie, visie en aanpak

Ik geloof dat elke ontwikkeling start met het nemen van verantwoordelijkheid, vanuit persoonlijk leiderschap. En dat je door lef en doorzettingsvermogen resultaat kunt bereiken.  Via inTouch HRM realiseer ik samen met mijn klanten mijn missie: bouwen aan organisaties waar mensen hun talent kunnen ontwikkelen en waarin teams samen optimaal presteren. In mijn aanpak combineer ik mijn juridische & bedrijfskundige achtergrond met ruime HRM & coach- ervaring. Hierdoor ontstaan vaak onverwachte inzichten over en weer.

Wat kun je verwachten?

Allereerst een oplossingsgerichte, to the point aanpak. No-nonsense coaching, nuchter en met humor. Met oog voor de menselijke waarden. Mensen ervaren bij mij openheid en vertrouwen. Ik win snel vertrouwen van mensen, en daarnaast heb ik vaak in no time boven water  waar het knelpunt zit. Hierdoor bereiken mijn gesprekspartners snel resultaat omdat ik ze vraag echte keuzes te maken en in actie te komen.

Het resultaat?

Veel van mijn klanten bereikten persoonlijke groei,  effectievere samenwerking als team en een effectieve leiderschapsstijl. Daardoor zijn deze teams, professionals én leidinggevenden in staat met elkaar optimaal functionerende organisaties te vormen die succesvol inspelen op de veranderingen in de context en de behoeften van hun klanten. Daar ga en sta ik voor!

Neem contact op voor

  • Een klankbord en spiegel voor ontwikkeling van een effectieve leiderschapsstijl als leider; (ga naar info over leiderschapscoaching)

  • Ondersteuning van het team om met beter resultaat en met meer vertrouwen samen te werken; (ga naar info over teamcoaching)

  • Inzicht in persoonlijkheid, kwaliteiten & drijfveren en hulp bij het realiseren van je (ontwikkel) doelen. (ga naar info over individuele- & loopbaancoaching)

  • Advies en hulp bij de uitvoer van HR beleid dat mensen maximaal ondersteunt in hun ontwikkeling en groei. Dat hen uitdaagt om persoonlijk   leiderschap te nemen en gezamenlijke verantwoordelijkheid; (ga naar info over HR consultancy en interim HR)

Leiderschaps retreat

31 maart – 2 april 2020, Zeeland

Hoe blijf je effectief als leider in een veranderende wereld?
Durf los te komen van je dagelijkse routine en kijk in de spiegel.
Ontwikkel effectief leiderschap voor de thema’s van jouw organisatie.

Bekijk meer