Over

Petra Otten

Over mij

In 1999 werkte ik als HR manager bij ING en ontdekte daar een van mijn grootste talenten, waarmee ik nog steeds resultaat behaal voor mijn klanten. Mijn to the point benadering en het vermogen om in een complex verhaal snel de spijker op z’n kop te slaan zorgt ervoor dat ik de vinger op de zere plek leg. En dat zorgt dat we snel voortgang boeken in de coachings- en ontwikkeltrajecten.

De rol van sparringpartner en coach bleek mij dus al vroeg in mijn carrière op mijn lijf geschreven. Toch duurde het nog tot 2011 voordat ik als interim (HR) manager en coach voor het ondernemerschap koos.

In 2011 richtte ik inTouch HRM op. Samen met gespecialiseerde partners werk ik nu alweer ruim 10 jaar aan ontwikkeling van leiderschap, teams en organisaties. Dit doe ik als interim manager, coach of sparringpartner van leiders, professionals en teams die in hun toekomstbestendigheid willen investeren.

Stijl van werken en ervaring

Mijn stijl van werken is nuchter, met humor en oplossingsgericht. Soms confronterend maar altijd gericht op samen een oplossing vinden, verder te komen. Ik bouw snel vertrouwen op en stimuleer mijn gesprekspartners om èchte keuzes te maken en in actie te komen.

Voor mij geldt: afspraak is afspraak en transparant zijn: wat je ziet is wat je krijgt.

Ik ben gecertificeerd als Noloc Register Loopbaanprofessional en als assessor voor psychologische ontwikkel- en selectie assessments.

Bekijk hier mijn professionele ervaring en opleidingen.

Leiders van betekenis

Eind 2019 debuteerde ik als auteur met ‘Leiders van Betekenis’ bij Managementboek. In dit leiderschapsboek geef ik mijn visie op veranderend leiderschap. Bij het schrijven kon ik me baseren op de gesprekken met leiders en andere managers die ik gedurende 25 jaar voerde als HR manager en als coach. Het is vooral een praktisch handvat voor leiders die merken dat hun oude leiderschapsstijl niet meer werkt in deze snel veranderende wereld en die willen leren hoe ze hun team beter kunnen motiveren en ontwikkelen.

Mijn vrije tijd breng ik het liefst door in de natuur, hier wandel ik veel en graag. Een sportief, stressbeperkt leven en gezonde voeding vind ik belangrijk. Daarnaast maak ik graag tijd voor mijn huisdieren (kippen), mijn tuin, een goed boek of mijn dierbaren.

Over inTouch HRM

inTouch HRM biedt diensten aan die bijdragen aan persoonlijke professionele ontwikkeling zoals coaching en assessments van leiders, teams en professionals én we begeleiden organisaties ad interim bij het ontwikkelen van toekomstgericht strategisch HR beleid en instrumenten.

In onze visie start elke ontwikkeling met verantwoordelijkheid nemen. Persoonlijk leiderschap dus, niet voorbehouden aan formele leiders, maar aan iedereen die professioneel bijdraagt aan organisaties. Samen leren en ontwikkelen staat centraal in onze aanpak.

Samen met onze partners werken wij aan ontwikkeling van kennis, vaardigheden en gedrag van onze klanten, die hen in staat stelt duurzaam en toekomstgericht te ontwikkelen. We faciliteren een leiderschapsstijl en cultuur in organisaties, die professionals en teams uitnodigt om talent te benutten en continu te blijven ontwikkelen. Wij verbinden ons aan ontwikkeling van organisaties waarin teams optimaal en met plezier werken. Dit doen wij met behulp van HRM beleid en instrumenten op maat die deze ontwikkeling bevorderen, én door rake coaching van leiders, teams en professionals.

Kennismaken met Petra en inTouch HRM?

We maken graag persoonlijk kennis en bepalen samen een aanpak op maat voor jou of jouw organisatie.