Wandelcoaching: Meer dan slechts bewegen in de natuur

Welkom bij InTouchHRM, waar Petra Otten je graag meeneemt op een bijzonder coachingstraject. Petra’s missie is om jou te helpen keuzes te maken vanuit zelfkennis, daadkracht en vertrouwen. Persoonlijk leiderschap dus. Dat is het doel, want de wereld om ons heen verandert voortdurend, en dit vraagt continu beweging en aanpassing van jou als professional of leider.

Steeds vaker wordt duidelijk dat mensen het lastig vinden om zich te verhouden tot de veranderende wereld van nu. Benodigde kennis en expertise verandert, leiderschap verandert, normen en waarden op de werkvloer veranderen. Hoe vind je hierin voor jou de juiste koers? Hoe doorbreek je hardnekkige patronen bij jezelf, je team? En hoe vind je een nieuwe balans tussen werk, privé en continue ontwikkeling van jezelf. Het zijn vragen die velen bezighouden, maar waarop de antwoorden niet altijd voor de hand liggen.

Het is op dit punt dat wandelcoaching in het spel komt. Steeds meer mensen ontdekken de waarde van goed opgeleide en ervaren coaches, en bij InTouchHRM hebben we een benadering gevonden die zorgt voor beweging, een frisse blik en nieuwe energie: wandelcoaching.

wandelcoaching

Wat is Wandelcoaching?

Wandelcoaching is een innovatieve vorm van coaching die de kracht van bewegen in de natuur combineert met persoonlijke groei en ontwikkeling. Het is een effectieve methode gebleken om werkgerelateerde en leiderschapsvraagstukken aan te pakken. Bij wandelcoaching begeef je je samen met jouw coach in de buitenlucht.

Middels gesprek en reflectie, met oog voor jouw omgeving tijdens de wandeling, kom je in een andere flow en ben je in staat om dilemma’s en vastgelopen patronen van een andere kant te bekijken. Je komt letterlijk in beweging en zet stappen naar nieuwe inzichten en acties. Het motto van de wandelcoaches bij inTouch HRM is dan ook “Uit je hoofd, in je wandelschoenen”. En dat laatste doen we vaak op prachtige locaties zoals we bieden op de Utrechtse Heuvelrug of in Rotterdam.

Wanneer schakel je een wandelcoach in?

  • Je wilt vastgelopen patronen of dilemma’s ontrafelen en doorbreken.
  • Je zoekt een minder passieve manier van coaching.
  • Je hebt behoefte aan deskundig advies over de veranderende wereld van werk en leiderschap enjouw ontwikkelingsmogelijkheden.
  • Je wilt je ontwikkelen in leidinggeven of als professional en wilt hierop reflecteren en sparren met een deskundige.
  • Je zoekt naar persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw unieke behoeften.
  • Je zoekt een mogelijkheid om met een fris perspectief te kijken naar jouw situatie

 

Kortom, als je op zoek bent naar helderheid, groei en een nieuwe kijk op je werk en leiderschap, dan is wandelcoaching bij InTouchHRM jouw volgende stap.

Inhoudsopgave

Voordelen van Wandelcoaching

Wandelcoaching biedt unieke voordelen die verder gaan dan traditionele coaching:

1. Loskomen uit dagelijkse beslommeringen
De rustgevende omgeving van de natuur helpt deelnemers los te komen van de dagelijkse stress en drukte. Hierdoor ontstaat er ruimte voor diepgaande reflectie en nieuwe inzichten.

2. Anders kijken naar je situatie
De natuurlijke omgeving stimuleert creatief denken en helpt bij het vinden van nieuwe perspectieven op problemen en uitdagingen.

3. Gebruik van alle zintuigen
Tijdens het wandelen in de buitenlucht worden al je zintuigen geprikkeld. Dit kan leiden tot diepere zelfinzichten en betere besluitvorming.

4. Versterk je fysiek
Wandelcoaching in de natuur kan bijdragen aan een verhoogd gevoel van energie en vitaliteit. De frisse lucht en lichamelijke activiteit dragen bij aan een positieve stemming en meer levenskracht.

5. Stressvermindering
De natuurlijke omgeving biedt een kalmerend effect dat stress vermindert. Wandelen in de natuur kan helpen om spanningen los te laten en de geest te ontspannen.

6. Word flexibel (ook met je toekomst!)
Wandelcoaching bevordert flexibiliteit en beweging, zowel fysiek als mentaal. Het kan je helpen om soepeler om te gaan met veranderingen en uitdagingen in je leven.

Deze voordelen, gecombineerd met de rustgevende en verkwikkende ervaring van wandelen in de natuur, maken wandelcoaching tot een krachtige en effectieve benadering van persoonlijke groei en ontwikkeling. Als je deze voordelen zelf wilt ervaren, nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen voor een kennismakingssessie.

Wandelcoaching in Doorn en de Utrechtse Heuvelrug

Bij InTouchHRM bieden we wandelcoaching in het prachtige gebied rond Doorn en de Utrechtse Heuvelrug. Deze locatie heeft een speciale betekenis voor ons omdat het de ideale omgeving biedt voor diepgaande coaching in de natuur.

In deze regio kun je genieten van schilderachtige natuur, met uitgestrekte bossen en rustige wandelpaden. Tijdens onze wandelcoaching-sessies kun je deze natuurlijke omgeving verkennen terwijl je werkt aan je persoonlijke en professionele groei. De rustige setting helpt je om je gedachten te ordenen en dieper in te gaan op je levens- leiderschaps- en loopbaanvragen.

park in Rotterdam

Wandelcoaching in Rotterdam

In Rotterdam bieden we ook wandelcoaching, waarbij de bruisende stad een verrassende setting is voor diepgaande reflectie en persoonlijke ontwikkeling. Rotterdam, bekend om zijn moderne architectuur en dynamische stadsleven, biedt een interessante tegenhanger voor onze wandelcoaching-ervaringen.

Tijdens onze wandelsessies in Rotterdam kun je genieten van de harmonie tussen de drukte van de stad en de rust in je hoofd. De stad herbergt prachtige wandellocaties, zoals het Kralingse Bos en Park, waar je kunt ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven en je kunt concentreren op jouw ontwikkelvragen.

De unieke mix van stedelijke energie en natuurlijke schoonheid maakt Rotterdam tot een bijzondere plek voor wandelcoaching. Terwijl je door groene parken wandelt, of langs de waterlijn aan de Maas en de skyline van de stad bewondert, kun je inzicht verwerven in jezelf en je loopbaan, en ontdekken hoe je je talenten en ambities kunt vormgeven in de dynamische omgeving van Rotterdam.

Ervaar de verbinding tussen stad en natuur tijdens wandelcoaching in Rotterdam. Als je op zoek bent naar een frisse kijk op je loopbaan te midden van de stedelijke sereniteit, neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismakingssessie.

Probeer Wandelcoaching

Ben je klaar om de voordelen van wandelcoaching te ervaren en een frisse kijk op je werk- of leiderschapsuitdagingen te krijgen? Kom dan met ons mee, stap uit je hoofd en in je wandelschoenen! Neem contact met ons op voor een kennismakingssessie.