Leiderschapscoaching2020-07-17T19:43:56+02:00
FAQ items aan het laden...

Leiderschap in verandering

Hoe acteer jij in tijden van onvoorziene en ingrijpende veranderingen? Met dit coachprogramma krijg je allereerst inzicht in jouw leiderschapsvaardigheden, persoonlijkheid en drijfveren. Je ontwikkelt daarnaast nieuwe noodzakelijke vaardigheden, passend in deze tijd waarin onzekerheid het nieuwe uitgangspunt is. En waarin besef van je betekenis als organisatie voor klanten, omgeving en medewerkers relevanter is dan ooit.

Als leider ben je niet langer “in control” en kun jij je niet langer op macht beroepen om zaken voor elkaar te krijgen. We zitten in een ‘verandering van tijdperk’, waarin leiderschap in de vorm van persoonlijk leiderschap nodig is op alle plekken in organisaties. Hoe ga jij je team door de crisis loodsen? Hoe creëer je vertrouwen en verantwoordelijkheid bij iedereen in jouw team?

Dit vraagt om gedeeld leiderschap, excellent teamleiderschap en ‘making meaning’ naast ‘making money’.

 • Creëer leiders, geen volgers

 • Persoonlijke ontwikkeling

 • Leiderschapsontwikkeling gericht op verandering

 • Teamontwikkeling in gedeeld leiderschap

 • Stuur vanuit vertrouwen in plaats van controle

Lees hoe manager Ron resultaat bereikte met leiderschapscoaching
neem contact op
Leiders van betekenis - Petra Otten
Bestel hier

Word een leider van betekenis

Programma opbouw

Het coachprogramma is gebaseerd op het boek Leiders van betekenis van Petra Otten. Het is geschikt voor leiders die vanuit gedeeld leiderschap leiding willen leren geven en die hun bedrijf willen leiden vanuit betekenis en zingeving. Leiders die leiders willen creëren in plaats van volgers.

Een uitgebreid online assessment vormt de basis voor het coachprogramma. Aan de hand van een persoonlijke intake maken we een coachprogramma op maat waarin we de thema’s die relevant zijn voor jou behandelen. Een basistraject bestaat uit 6 coachgesprekken van 2 uur waarbij je tussentijds opdrachten uitvoert in je dagelijkse werkzaamheden.

Een maatwerkprogramma wordt samengesteld vanuit de volgende modules:

Module 1: persoonlijke ontwikkeling
 • Zelfinzicht in persoonlijkheid, drijfveren en impact (assessment)

 • De competenties van de leider van betekenis – (introductie)

 • Doelen stellen aan zelfontwikkeling – welke leider wil ik zijn?

 • Leer & ontwikkelplan

Module 2: leiderschapsontwikkeling
 • Context van leiderschap – omgevingsfactoren

 • Leiderschap bij verandering en crisis

 • Inzicht in en ontwikkelen leiderschapsrepertoire (ontwikkelen competenties)
 • Inzicht in invloed op vitaliteit en cultuur

Module 3: teamontwikkeling
 • Jouw team: nu en in de toekomst (teamscan)

 • Teamleiderschap – inzicht in teamontwikkeling en teameffectiviteit

 • Gedeeld leiderschap ontwikkelen in jouw team

 • Lerende cultuur ontwikkelen

Neem contact op

Wat levert het je op?

Dit programma helpt je direct om met meer impact resultaat te bereiken met jouw team, in deze tijd van vluchtige, onzekere, complexe en tegenstrijdige veranderingen.

We staan stil bij wie je bent en wie jij als leider wilt zijn. Je ontwikkelt inzicht in jouw persoonlijke- en leiderschapsvaardigheden. We ontwikkelen samen nieuw leiderschapsrepertoire en begeleiden je bij het ontwikkelen van jouw ‘dreamteam’.

Leer hoe je impact hebt vanuit een positie die niet langer is gebaseerd op macht. Ontwikkel lef om vanuit vertrouwen i.p.v. controle sturen, en krijg inzicht in motivatie en drijfveren van jezelf en jouw team. Dit zijn voorbeelden van de opbrengsten van leiderschapscoaching. Ook leer je veel over jezelf en hoe je het beste uit jezelf en anderen kunt halen.

Wat kun je verwachten?

Je krijgt recht voor z’n raap feedback van jouw coach, die je helpt om zelfinzicht te ontwikkelen en je in beweging te zetten om buiten je veilige comfortzone te gaan ontwikkelen.

Omdat het een programma betreft waarbij we echt vanuit jouw eigen behoefte de thema’s vaststellen, ben je na afloop in staat om met meer impact en resultaat samen met jouw team in te spelen op de ontwikkelingen die jullie organisatie beïnvloeden.

Het effect van jouw coaching is dus groter dan alleen jijzelf, maar heeft ook verregaande invloed op je team en organisatie als geheel.

Voor wie is het geschikt?

 • Als jij een drukbezet leider bent, die desondanks de tijd wil nemen om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen.

 • Als je merkt dat jouw rol verandert als gevolg van veranderingen in jouw omgeving.

 • Als je bezig bent met de vraag wie je als leider wilt zijn.

 • Als je nieuwe vaardigheden wilt leren om jouw (persoonlijk) leiderschap te versterken.

 • Als je over genoeg lef beschikt om in de spiegel te kijken en de patronen te doorbreken die jouw groei nu tegenhouden, zodat je eindelijk kunt bereiken wat je graag wilt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een uitgebreid online assessment vormt de basis voor het coachprogramma. Aan de hand van een persoonlijke intake maken we een coachprogramma op maat waarin we de thema’s die relevant zijn voor jou behandelen.

Een basistraject bestaat uit 6 coachgesprekken van 2 uur waarbij je tussentijds opdrachten uitvoert in je dagelijkse werkzaamheden.

Dit leiderschapsprogramma zorgt ervoor dat je met focus kunt werken aan jouw persoonlijke groei. Het kan volledig binnen jouw drukke agenda worden afgestemd. Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek, dan bepalen we samen de invulling, op basis van jouw behoefte en doelstellingen.

Vergroot je impact als leider
Word een leider van betekenis©

Met leiderschapscoaching ontwikkel je jezelf als leider én crëer je persoonlijk leiderschap in jouw team

Lees verder
Leiders van betekenis

Ervaringen van klanten

Petra’s direct way of confronting me with dilemmas and choices was very helpful. It was a good choice of her to use the Quinn model to help me understand the paradox of the roles and position I’m in, sometimes. It helped me focus on what was necessary and possible to help and develop the team and myself.

Phil Roscoe, Technical Director, De Regt Marine Cables
Petra helped our Finance team develop to a higher level with a rather effective method: Appreciative Inquiry (AI). I can recommend Petra as a highly efficient trainer/coach which will improve your efficiency as a group and as an individual.
Lars Colstrup, Finance Manager, He Space Operations
In mijn nieuwe functie werd ik meteen in het diepe gegooid. Met mijn coach heb ik mijn persoonlijke managementstijl onderzocht. Daarnaast hebben wij het strategisch speelveld in kaart gebracht. De coaching was een positieve ervaring; het gaf mij beter inzicht in de uitdagingen van de nieuwe rol.
Reinild van der Vecht, Supply Chain Reporting Specialist, DSM
Petra is een no-nonsense coach met scherpe, rake observaties. Ze legt snel de vinger op de zere plek en helpt je zelf met oplossingen te komen. Petra is nuchter, heeft humor en is easy-going, samen met haar kennis van ontwikkeling, HR en processen in organisaties een gouden combi voor een succesvol coachingstraject!
Leonie Melchers-Kroon, Afdelingsmanager Regie, Ontwikkeling & Innovatie, Gemeente Rotterdam - Directie Klantcontact
neem contact op

Gerelateerde artikelen

5 boeken over leiderschap 2020 editie

De keuze uit bestaande en nieuw verschenen leiderschapsboeken is groot. Daarom hieronder een kleine top 5 van leiderschapsboeken die je gelezen moet hebben. Allen [...]

Ga naar de bovenkant