Leiderschapscoaching

inTouch HRM / Diensten / Leiderschapscoaching
Leiderschapscoaching2019-11-20T10:28:16+01:00
FAQ items aan het laden...

Leiderschapscoaching

In een ‘verandering van tijdperk’ is leiderschap niet langer voorbehouden aan de ‘happy few’ leiders van organisaties. Leiderschap, in de vorm van persoonlijk leiderschap, is nodig op alle plekken in organisaties.

Dit vraagt om gedeeld leiderschap, excellent teamleiderschap en ‘making meaning’ naast ‘making money’.

 • Creëer leiders, geen volgers

 • Persoonlijke ontwikkeling

 • Leiderschapsontwikkeling

 • Teamontwikkeling

 • Stuur vanuit vertrouwen in plaats van controle

Lees hoe manager Ron resultaat bereikte met leiderschapscoaching
neem contact op
Leiders van betekenis - Petra Otten
Bestel hier

Word een leider van betekenis

Programma opbouw

Coachprogramma gebaseerd op het boek Leiders van betekenis van Petra Otten. Geschikt voor leiders die vanuit gedeeld leiderschap leiding willen geven. En die leiders willen creëren in plaats van volgers. Een uitgebreid persoonlijkheids- en leiderschapsassessment vormt de basis voor het coachprogramma. Bekijk de verschillende modules:

Module 1: persoonlijke ontwikkeling
 • Zelfinzicht in persoonlijkheid, drijfveren en impact (assessment)

 • De competenties van de leider van betekenis – (introductie)

 • Doelen stellen aan zelfontwikkeling – welke leider wil ik zijn?

 • Leer & ontwikkelplan

Module 2: leiderschapsontwikkeling
 • Context van leiderschap – omgevingsfactoren

 • Inzicht in leiderschapsrollen en stijlen

 • Groei in leiderschapsrepertoire (ontwikkelen competenties)

 • Inzicht in invloed op vitaliteit en cultuur

Module 3: teamontwikkeling
 • Jouw team: nu en in de toekomst (teamscan)

 • Teamleiderschap – inzicht in teamontwikkeling en teameffectiviteit

 • Gedeeld leiderschap ontwikkelen in jouw team

 • Lerende cultuur ontwikkelen

Neem contact op

Wat levert het je op?

In het leiderschapsprogramma staan we stil bij wie je bent en wie jij als leider wilt zijn. Je ontwikkelt inzicht in jouw persoonlijke- en leiderschapsvaardigheden. We ontwikkelen samen nieuw leiderschapsrepertoire en begeleiden je bij het ontwikkelen van jouw ‘dreamteam’.

Leer hoe je impact hebt vanuit een positie die niet langer is gebaseerd op macht. Ontwikkel lef om vanuit vertrouwen i.p.v. controle sturen, en krijg inzicht in motivatie en drijfveren van jezelf en jouw team. Dit zijn voorbeelden van de opbrengsten van leiderschapscoaching. Ook leer je veel over jezelf en hoe je het beste uit jezelf en anderen kunt halen. Leiderschapscoaching helpt je dus direct om meer resultaat te bereiken met jouw team, in deze tijd van vluchtige, onzekere, complexe en tegenstrijdige veranderingen.

Wat kun je verwachten?

Je krijgt recht voor z’n raap feedback van jouw coach, die je helpt om zelfinzicht te ontwikkelen en je in beweging te zetten om buiten je veilige comfortzone te gaan ontwikkelen. Uiteindelijk levert jou dat een gevoel op, dat je jezelf juist weer comfortabel en gemotiveerd voelt bij het leidinggeven en dat je betere resultaten bereikt met jouw team.

Voor wie is het geschikt?

 • Als jij een drukbezet leider bent, die desondanks de tijd wil nemen om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen.

 • Als je het gevoel hebt dat jouw rol verandert als gevolg van veranderingen in jouw omgeving.

 • Als je bezig bent met de vraag wie je al leider eigelijk wilt zijn.

 • Als je nieuwe vaardigheden wilt leren om jouw (persoonlijk) leiderschap te versterken.

 • Als je over genoeg lef beschikt om in de spiegel te kijken en de patronen te doorbreken die jouw groei nu tegenhouden, zodat je eindelijk kunt bereiken wat je graag wilt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Eén of meer losse gesprekken zijn natuurlijk mogelijk. Ervaring leert echter dat het effectiever is en je pas echt verandering bereikt als je gedurende langere tijd structureel met jouw eigen ontwikkeling als leider aan de slag bent. Een leiderschapsprogramma zorgt ervoor dat je met focus kunt werken aan jouw persoonlijke groei. Het programma kan volledig binnen jouw drukke agenda worden afgestemd.  Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek, dan bepalen we samen de invulling, op basis van jouw behoefte en doelstellingen.

Vergroot je impact als leider
Word een leider van betekenis©

Met leiderschapscoaching ontwikkel je jezelf als leider én crëer je persoonlijk leiderschap in jouw team

Lees verder
Leiders van betekenis

Ervaringen van klanten

Petra’s direct way of confronting me with dilemmas and choices was very helpful. It was a good choice of her to use the Quinn model to help me understand the paradox of the roles and position I’m in, sometimes. It helped me focus on what was necessary and possible to help and develop the team and myself.

Phil Roscoe, Technical Director, De Regt Marine Cables
Petra helped our Finance team develop to a higher level with a rather effective method: Appreciative Inquiry (AI). I can recommend Petra as a highly efficient trainer/coach which will improve your efficiency as a group and as an individual.
Lars Colstrup, Finance Manager, He Space Operations
In mijn nieuwe functie werd ik meteen in het diepe gegooid. Met mijn coach heb ik mijn persoonlijke managementstijl onderzocht. Daarnaast hebben wij het strategisch speelveld in kaart gebracht. De coaching was een positieve ervaring; het gaf mij beter inzicht in de uitdagingen van de nieuwe rol.
Reinild van der Vecht, Supply Chain Reporting Specialist, DSM
Petra is een no-nonsense coach met scherpe, rake observaties. Ze legt snel de vinger op de zere plek en helpt je zelf met oplossingen te komen. Petra is nuchter, heeft humor en is easy-going, samen met haar kennis van ontwikkeling, HR en processen in organisaties een gouden combi voor een succesvol coachingstraject!
Leonie Melchers-Kroon, Afdelingsmanager Regie, Ontwikkeling & Innovatie, Gemeente Rotterdam - Directie Klantcontact
neem contact op

Gerelateerde artikelen

5 boeken over leiderschap

De keuze uit bestaande en nieuw verschenen leiderschapsboeken is groot. Daarom hieronder een kleine top 5 van leiderschapsboeken die je gelezen moet hebben. Allen [...]

Wat doen we met de roze olifant?

Maandenlang is er vergaderd over de noodzakelijke veranderingen in jullie organisatie. En nu zijn jullie eruit. Het plan is er. De gewenste situatie, ist [...]