Werken met hart en ziel

Kun jij jouw ambities, dromen en talenten volledig kwijt in je werk?

Werken zoals jij wilt. Met de juiste loopbaancoaching is het mogelijk! 

Wie wil jij zijn in je werk? Hoe wil jij werken? Krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen? En krijg je voldoende energie van jouw werk?

Wanneer mensen doen waar ze goed in zijn. Werken waar hun hart ligt. Dan kunnen ze succesvol zijn en hun beste bijdrage leveren aan hun werkomgeving. Happy Resources Matter!

Met het Loopbaancoachingsprogramma voor professionals bied ik je gelegenheid te reflecteren en te leren over jezelf in relatie tot jouw werk. Ik help je bewust te worden van je kwaliteiten, drijfveren, dromen en eventueel zelf gecreëerde barrières die je nu nog belemmeren om je dromen en doelen te bereiken.

De opbouw van het programma

Online assessment

Je start met een uitgebreid online assessment. Dit levert direct inzicht in jouw persoonlijkheid, talenten, kwaliteiten, valkuilen, drijfveren en ontwikkelmogelijkheden. Je krijgt ook zicht op jouw leerstijl en ontwikkelingsstrategie. Dus: wordt het ontwikkelen in je eigen functie of toegroeien naar een volgende stap. Dat krijg je helder in je assessment!

Na een persoonlijke kennismaking met je coach ontvang je jouw inloggegevens voor het Assessment. Dit is een beveiligde online omgeving, waarin een aantal COTAN gecertificeerde en gevalideerde vragenlijsten klaar staan. De testen kun je geheel zelfstandig en op eigen tempo, desgewenst in je eigen omgeving maken.

De uitkomsten van het assessment ontvang je digitaal.  In het rapport is ruimte voor jouw reflectie op de uitkomsten en dit vormt input voor het coaching programma met jouw coach.

Loopbaancoaching online of op locatie

Coachingsgesprekken worden in overleg met jou ingepland en kunnen zowel op locatie als online via videocall worden ingepland. Videocalls bieden de mogelijkheid het gesprek later terug te kijken/luisteren.

Wat doen we nog meer?

We zullen issues en aandachtspunten die je bezig houden uitspreken en doorspreken. Zaken ordenen en een plan maken. Zodat die gedachten en ideeën die al een poos om aandacht vragen, maar je nog verwarren, helder worden. Je kunt veilig experimenteren met nieuw gedrag in de coachingsgesprekken. Hierdoor verken je nieuwe mogelijkheden, en  bouw je aan zelfvertrouwen en persoonlijk leiderschap.

Op een open, speelse en soms confronterende manier laat ik je afrekenen met wat je nu nog belemmert om uit je comfortzone te komen en een stap te zetten in de richting die je graag wilt.

Resultaat bereiken

Het programma is niet vrijblijvend. Jouw coach houdt jou persoonlijk “accountable” zodat jij jouw doelstellingen bereikt. Dat betekent dat je jouw ontwikkeling bijhoudt in een doelstellingenverslag. Op die manier kun je jouw eigen voortgang ook terugkijken, wat prettig is om te zien welke stappen je al hebt gezet. Het verslag is de basis van de gesprekken die je voert met jouw coach.

Veel werkgevers zijn bereid om in het kader van een opleidings- of ontwikkelingsparagraaf in de arbeidsvoorwaarden of cao (een deel van) de kosten van het traject te vergoeden.

Ervaring leert dat losse loopbaancoaching of testen zelden een duurzaam resultaat oplevert, en het vaak niet lukt om een succesvol loopbaanplan voor jezelf uit te voeren. Daar is echt een programma gerichte aanpak zoals het coachprogramma voor professionals voor nodig, waarin je  binnen een periode van 3 tot 6 maanden je doelstellingen bereikt. Je bereikt zo veel sneller en beter resultaat omdat je je samen met je coach committeert aan het bereiken van jouw doelen.

Voor wie is dit programma geschikt?

Het loopbaancoachingsprogramma Coaching voor professionals is geschikt voor jou, als je al enige jaren werkt en graag inzicht wilt krijgen in nieuwe mogelijkheden in je loopbaan, en hierin stappen wilt zetten.

Lees hier het verhaal over het persoonlijke coachingstraject van Nathalie

Over Petra

Met 20 jaar ervaring als HR manager en coach bij corporates zoals ING Bank, Randstad en PwC Accountants heeft Petra het allemaal al wel een keer gezien. De inTouch methode biedt een efficiënte, en effectieve manier van werken waarbij persoonlijk commitment, nuchterheid en waar voor je geld de leidraad vormen.

Petra Otten is een topcoach. Ze analyseert wat er tussen jou en je dromen staat en weet met een paar oefeningen de luiken open te gooien, waardoor je met goede moed weer verder kan op je loopbaanpad. Ook als je sceptisch begint (met een open maar kritische houding) kan het bijna niet anders dan dat je eindigt als fan van Petra. Ik zou haar aan iedereen aanbevelen die meer uit zijn werkzame leven wil halen, of dat nou meer plezier in je huidige baan of een totaal andere richting is.

profile-pic
Floor Hulsinga
Project assistant, Gemeente Rotterdam- Stadsontwikkeling

Concreet weten wat ik voor jou kan betekenen?