Managers retreat

Elk team, directie of management, weet dat het essentieel is om de dagelijkse operationele gang van zaken op gezette momenten te doorbreken.

Vanuit de praktijk zien we echter dat er niet of nauwelijks van komt. Vaak ook niet wanneer er een poging wordt gedaan vanuit de kantoorsetting. Om die reden heeft inTouch HRM een managers retreat ontwikkelt.

Waarom een managers retreat ook voor jouw organisatie gaat zorgen voor succes? We geven je meer informatie over de inhoud van ons manager retreat en over de aanpak. Het managers retreat wordt begeleid door Petra Otten, ervaren leiderschaps- en teamcoach.

In minder dan 50 seconden zien wat ons managers retreat precies inhoudt? Bekijk de video.

Managers retreat, voor de toekomst

We vinden het belangrijk om maatwerk te leveren, zodat we gegarandeerd het meeste resultaat halen uit jullie retreat. Om helemaal los te komen van de dagelijkse setting zoeken we een plek waar hard werken en optimaal ontspannen hand in hand kunnen gaan.

Uit de dagelijkse sleur, één of meerdere dagen, boordevol gelegenheid tot persoonlijke ontmoetingen. Als directie- of managementteam met elkaar in gesprek om antwoorden te vinden op strategische keuzes voor de toekomst.

Managers retreat

Kernelementen van het managers retreat met inTouch HRM zijn:

  • Daadkrachtig en vitaal werken aan onderlinge samenwerking, leiderschap en teamontwikkeling.
  • De dialoog voeren met elkaar over de zaken waar het echt over moet gaan.
  • Gezamenlijke visie vormen en betekenisvolle strategische keuzes maken.
  • Leren als team.
  • Inzicht in drijfveren, persoonlijke dilemma’s en ontwikkeling.


Kortom. Tijdens het retreat gaan jullie als MT- of directieteam werken aan strategische thema’s die gaan over de lange termijn. Waarvan misschien iedereen wel weet dat het aandacht nodig heeft, maar het simpelweg ontbreekt aan focus en prioriteit.

Vanuit de ervaring met het managers retreat zien we dat het mooie dingen opbrengt. Er wordt in de spiegel gekeken, er wordt stevig gebouwd aan de onderlinge band en aan het team. Er wordt van elkaar geleerd wat veel dynamiek en inspiratie teweegbrengt.

Inhoudsopgave

Aanpak managers retreat

Hoe maken we een succes van jullie managers retreat? Misschien wel de belangrijkste inzet van coach Petra Otten is het doorbreken van de dagelijkse routine. En natuurlijk de spiegel voor te houden van de stand van zaken rondom de samenwerking en het leiderschap.

Inhoudelijk ligt de verantwoording bij het team zelf. Jullie bepalen immers waar het retreat voor managers en directieleden over moet gaan. Wel heeft de coach, vanuit haar ervaring en expertise, een faciliterende rol bij de facetten rondom teamontwikkeling, versterken van de samenwerking, persoonlijk leiderschap en daadkracht.

De focus ligt op maatwerk. Verdieping, in ontwikkeling en besluitvorming, voeren de boventoon. Na het retreat zijn er nieuwe wegen en zienswijzes geopend.

Meer lezen over het managers retreat? Dat kan via deze pagina. Het gaat op deze pagina over het Leiderschaps retreat, ondanks de andere benaming betreft dit echter hetzelfde retreat.

Houten loopbrug

Coach Petra Otten

Het manager retreat vindt plaats onder leiding van Petra Otten. Gespecialiseerd in leiderschaps-, team- & organisatieontwikkeling. Petra heeft meer dan 20 jaar ervaring in het vakgebied en is al ruim 10 jaar eigenaar van inTouch HRM. Vanuit diverse rollen, zoals interim-manager, coach en sparringpartner, bedient zij met inTouch HRM een brede groep aan bedrijven en organisaties.

Oplossingsgericht, nuchter en humoristisch zijn typerend voor de stijl van Petra Otten. In sommige gevallen confronterend, maar altijd met het vinden van een oplossing voor ogen. inTouch HRM is gevestigd in Rotterdam, en die mentaliteit zit in het DNA. Afspraak is afspraak.

De expertise van coach Petra Otten wordt bevestigd door diverse certificeringen, zoals Noloc Register Loopbaanprofessional en assessor voor psychologische ontwikkel- en selectie assesments.

Petra Otten op een brug

Boek ‘Leiders van betekenis’

Van de hand van Petra Otten verscheen het boek ‘Leiders van betekenis’. Het boek zoomt in op de noodzaak van persoonlijk leiderschap en geeft daarmee een nuchtere kijk op hedendaags leiderschap. Dit boek geeft inkijkje in de visie van Petra op de wereld van leiderschap en ontwikkeling. Facetten uit dit boek worden ook gebruikt tijdens het managers retreat.

Aanmelden managers retreat

Enthousiast geworden over ons manager retreat? Neem contact op met Petra om door te praten over de mogelijkheden. Vanuit een kennismakingsgesprek zal Petra een maatwerkvoorstel doen. Klaar voor de volgende stap met het directie- of managementteam?