Vanaf 1 december kan iedere werknemer, werkzoekende of ondernemer maar liefst vier uur gratis (!) coaching aanvragen. De overheid verstrekt loopbaanadviseurs die daarvoor in aanmerking komen namelijk subsidie vanuit het programma NL Leert Door.  Daardoor is het voor deelnemers gratis om gebruik te maken van deze gekwalificeerde loopbaanprofessionals.  Het eerste subsidiepakket bereikte eind augustus al haar limiet, in december komt een tweede pakket beschikbaar. Lees hier wat het gratis loopbaanadvies NL Leert Door inhoudt en wat jij kunt doen om relatief eenvoudig aan de slag te gaan met jouw loopbaan toekomst. 

Door de rare tijd waarin wij leven staan werk en bedrijven op dit moment extra onder druk. Daarom is het juist nu belangrijk om stil te staan bij je loopbaan. De overheid verwacht dat veel mensen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt en hulp zoekt van een ervaren loopbaanprofessional,  kan sneller een overstap maken als dat nodig is. En dit geldt nog sterker voor mensen die nu al hun baan of bedrijf kwijt zijn en zich op een nieuwe toekomst moeten oriënteren. Een goede arbeidsmarktscan en loopbaanadvies kan je hierbij veel tijd besparen in het vinden van nieuw werk of een geschikte opleiding. En met het NL Leert door ontwikkeladvies is dit nu dus zelfs helemaal gratis.

Gratis arbeidsmarktscan en coachgesprekken

Het pakket NL Leert door biedt iedere werknemer, werkzoekende of ondernemer de mogelijkheid een eerste stap te zetten in een mogelijke (her)oriëntatie op hun arbeidsmarktpositie. Het gesubsidieerde ontwikkeladvies bestaat uit een online arbeidsmarktscan en loopbaanscan en minimaal 4 uur coachgesprekken met een gekwalificeerde loopbaanadviseur. De loopbaanadviseur vraagt de subsidie aan bij de overheid en voor de deelnemers is het daardoor gratis om hiervan gebruik te maken.

inTouch HRM is met haar erkende loopbaanprofessionals aangesloten bij de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals, Noloc.  Ook beschikken wij over gekwalificeerde loopbaaninstrumenten, waarover je hierna meer leest onder “aanbod ontwikkeladvies”.  inTouch HRM is daarom een van de gekwalificeerde loopbaanbureaus die meewerken aan het gratis ontwikkeladvies van NL Leert Door. Je bent dus van harte welkom bij ons met jouw loopbaan of ondernemersvragen.  

Bijvoorbeeld:

  • als je wilt weten wat de toekomstkansen op de arbeidsmarkt zijn in jouw huidige functie of vakgebied;
  • of het slim is om je om te scholen, en zo ja waarin;
  • of als je wilt weten hoe je het beste gebruik kunt maken van jouw talenten bij je huidige werkgever;
  • hoe je opleidingen of cursussen vindt die voor jou relevant zijn;
  • hoe je stappen kunt zetten naar een eigen bedrijf;
  • wat jouw kansen en mogelijkheden zijn als ondernemer in jouw huidige bedrijf;
  • maar ook andere loopbaanvragen kun je bespreken tijdens het overleg met jouw loopbaanadviseur.

Aanbod ontwikkeladvies

Online Arbeidsmarktkansen en loopbaan scan

Het ontwikkeladvies start met het invullen van een aantal vragenlijsten in een beveiligde online omgeving. Je kunt dit vanuit jouw eigen werkplek of thuis doen. De uitkomsten van de arbeidsmarktscan geven je eenvoudig inzicht in jouw huidige & toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. Als je jezelf aanmeldt bij een erkende loopbaanadviseur, dan zorgt deze dat je de inloggegevens voor de online scans ontvangt.

Inzicht in jouw loopbaanprofiel, persoonlijkheid, kwaliteiten en interesses krijg je door de uitkomsten van de loopbaanscan. Up to date informatie over cursussen en opleidingen, vacaturemogelijkheden en bedrijven die op zoek zijn naar mensen zoals jij krijg je op basis van jouw loopbaanprofiel.

Met de online arbeidsmarkt- en loopbaanscan leg je de basis voor jouw loopbaan ontwikkelingstraject. Je ontvangt de uitgebreide schriftelijke rapportage via je loopbaanadviseur.

Hier kun je een voorbeeldrapportage van een arbeidsmarktkansen scan downloaden. Hier kun je een voorbeeldrapportage van een loopbaanscan downloaden.

Gesprekken met een loopbaanadviseur

Het gratis ontwikkeladvies traject NL Leert Door voorziet in minimaal 4 uur gesprekken met een loopbaanadviseur. Naar keuze kun je deze gesprekken online voeren, of op onze coach locatie in hartje Rotterdam.

Je bespreekt de uitkomsten van jouw arbeidsmarkt- en loopbaanscan met een Noloc erkend loopbaanadviseur. Deze heeft veel ervaring met het begeleiden van professionals naar ander werk, of bij het maken van bijvoorbeeld een ondernemingsplan, voor als je plannen hebt om voor jezelf te beginnen.

Ook voor bestaande ondernemers is het nuttig om deel te nemen aan het ontwikkeladvies, zeker als jouw huidige bedrijf onder druk staat. inTouch HRM, zelf ook ondernemer, heeft veel ervaring met het adviseren van ondernemers over de toekomst van hun bedrijf, hun eigen ontwikkeling en die van hun medewerkers.

Samen onderzoeken we jouw mogelijkheden en we maken een plan voor de toekomst.

Je hoeft het dus niet alleen te doen! Maak gebruik van onze 25 jaar kennis en ervaring. Lees hier de ervaringen van andere deelnemers.

Aanmelden

UPDATE: Het is niet meer mogelijk om voor de gratis NL Leert door ontwikkeladvies aan te melden, wegens het bereiken van de subsidiegrens die op 1 december binnen 1 dag bereikt is.

>> Meer weten over onze loopbaancoaching diensten voor jouzelf of jouw medewerkers? Neem contact met ons op.