Vanaf begin augustus kon iedereen met een relatie tot de arbeidsmarkt –  kosteloos – loopbaan ontwikkeladvies inwinnen op basis van het NL Leert door crisis pakket. Helaas is de grens van de subsidie inmiddels bereikt en kan voor 2020 geen gratis ontwikkeladvies meer worden aangevraagd. Maar dit hoeft je niet tegen te houden om met je loopbaan aan de slag te gaan. Lees welke mogelijkheden er zijn om relatief eenvoudig aan de slag te gaan. 

Loopbaanadvies is in de eerste plaats van belang voor organisaties die een beroep hebben gedaan op de NOW 2.0 regeling. Werkgevers die gebruik maken van de NOW 2.0 regeling zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te doen. Werkgevers leggen hier bij aanvraag van de NOW 2.0 een verklaring over af.

Maar ook voor jou als particulier, flexwerker, zzp’er of zelfstandig ondernemer is het belangrijk om juist nu stil te staan bij jouw loopbaan. De overheid verwacht dat veel mensen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is. Zelf investeren in een goede arbeidsmarktscan en loopbaanadvies kan je hierbij veel tijd besparen in het vinden van nieuw werk of een geschikte opleiding.

Scholingsactiviteiten regeling NL leert door

Het pakket NL Leert door biedt (niet) werkenden, waaronder flexwerkers, zzp’ers en zelfstandig ondernemers, de mogelijkheid een eerste stap te zetten in een mogelijke (her)oriëntatie op hun arbeidsmarktpositie. Zo kon in augustus het ontwikkeladvies aangevraagd worden bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs. Die regeling is dus inmiddels “vol”, maar er komt later dit jaar ook de mogelijkheid een online scholingsactiviteit te volgen (die scholingsregeling wordt later dit jaar door de overheid bekend gemaakt).

Het oorspronkelijk gesubsidieerde ontwikkeladvies bestaat uit een online arbeidsmarktscan/talentscan en overleg met een gekwalificeerde loopbaanadviseur.

inTouch HRM is met haar erkende loopbaanprofessionals aangesloten bij de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals, Noloc.  Ook beschikken wij over gekwalificeerde loopbaaninstrumenten, waarover je hierna meer leest onder “aanbod ontwikkeladvies”.  Je kunt bij inTouch HRM terecht als je ontwikkeladvies in wilt winnen over jouw loopbaan. 

Bijvoorbeeld: als je wilt weten hoe jouw arbeidsmarktkansen zijn in jouw huidige functie of vakgebied, of het slim is om je om te scholen, en zo ja waarin, of als je wilt weten hoe je het beste gebruik kunt maken van jouw talenten bij je huidige werkgever, welke opleidingen hiervoor beschikbaar zijn. Maar ook andere loopbaanvragen kun je bespreken tijdens het overleg met jouw loopbaanadviseur.

Aanbod ontwikkeladvies

Arbeidsmarktkansen scan

De Arbeidsmarktkansen scan is een online vragenlijst en berekent je huidige en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt, op basis van (huidige of gewenste) functie, opleidingsniveau, leeftijd, regio.

De Arbeidsmarktkansen scan is het vertrekpunt voor een oriëntatie op de arbeidsmarkt en geeft een beeld van de kansen, mogelijke alternatieven, beste manieren om te zoeken en te solliciteren. Samen met een gekwalificeerd loopbaanadviseur worden de uitkomsten van de arbeidsmarktkansen scan besproken en vertaald in een plan waarmee je jouw kansen op werk gaat verbeteren. Aanvullend kunnen indien gewenst ook andere testen worden ingezet op het vlak van persoonlijkheid, inzetbaarheid en verandercapaciteit.

>> Wij adviseren de arbeidsmarktscan als je (op termijn) ander werk moet vinden. In andere gevallen kan de TDA worden ingezet, zie hierna.

Hier kun je een voorbeeldrapportage van de arbeidsmarktkansen scan downloaden.

Talent development (TDA) programma

Het TDA programma start ook net als de arbeidsmarktkansen scan met een online assessment. Dit assessment geeft een ontwikkelingsgericht inzicht op basis van de volgende testen:

Werkpersoonlijkheid,  Carrièrewaarden,  Competentie zelfbeoordeling en Functiefase Analyse.

Het rapport is eenvoudig te interpreteren en geeft inzicht in je kwaliteiten, maar ook je valkuilen, drijfveren en leerstijlen. Samen met de loopbaanadviseur kun je een opleiding & ontwikkelplan maken of naar nieuwe loopbaanstappen kijken.

>> Het Talent Development Assessment programma is bedoeld voor medewerkers die willen weten hoe zij zich verder kunnen ontwikkelen in hun werk op basis van hun talenten.

Hier kun je een voorbeeldrapportage van de TDA rapportage downloaden.

>> Meer weten over de mogelijkheden van ontwikkeladvies voor jouzelf of jouw medewerkers? Neem contact met ons op.